harga set bersalin shaklee harga set berpantang shaklee harga ahli set bersalin shaklee

Fungsi Vitamin Dalam Set Bersalin Shaklee Yang Best!

vitamin c terbaik vitamin c shaklee harga vitamin c shaklee

Apakah Fungsi Vitamin Dalam Set Bersalin Shaklee ni?  

Memang perlu ke makan banyak- banyak jenis? Sebenarnya setiap jenis ada fungsi spesifik yang berbeza. Berikut adalah fungsi dan khasiat setiap set bersalin di atas:
 

Vitamin C

Disebabkan vitamin ni sebenarnya sangat rapuh, fragile dan cepat hilang, tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Selain dari makan makanan yang kaya dengan vitamin C, Vita-C Plus ni dirumus  khas supaya ia dilepaskan secara berperingkat dalam badan kita. Jadi, ia mampu untuk melepaskan Vitamin C secara berkala, iaitu sedikit demi sedikit supaya ia diserap dengan lebih optimum ke dalam sel badan kita. Sama analoginya kenapa kita disuruh makan buah dan sayur secara kerap pada setiap hidangan. Untuk ibu bersalin, vitamin C mmang bagus sangat untuk cepat pulihkan luka bersalin. Bila luka bersalin cepat sembuh, ibu lebih sihat dan mudah untuk tumpukan perhatian pada bayi.
 
 B complex Shaklee apa fungsi b complex b complex terbaik

B complex 

Vitamin B adalah salah satu vitamin yang sangat penting untuk penghasilan sel darah merah. Vitamin ni bukan sahaja membantu menukaran makanan kepada tenaga, ia juga membantu ibu bersalin supaya kurang stress dan mengelakkan simptom kemurungan dan tekanan selepas bersalin. Maklumlah, dengan bayi baru yang masih belajar menyusu, dan juga dengan anak-anak kecil lain yang kene dijaga. Ibu kadang akan cenderung untuk cepat stress dan meroyan (malah memang banyak kes terjadi dilaporkan di media). a juga meningkatkan fungsi otak. Terdiri dari 8 vitamin B dengan asid folik. Disebabkan ibu bersalin banyak hilang darah, vitamin ini membantu dalam metabolism dan pembinaan sel darah merah.
 
vitamin dalam set bersalin shaklee apa itu vitalea multivitamin terbaik shaklee

Vita lea Multivamin

Multivitamin juga amat penting. Sebab ia membantu topup mana-mana nutrisi kita yang kita tak cukup dari makanan seharian kita. Dalam multivitamin ni ade 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum. Bukan sahaja ia wajib untuk setiap orang dewasa, malah lebih penting lagi untuk ibu selepas bersalin sebab kita perukan nutrisi untuk cepat sembuh dan penghasilan susu ibu yang kaya nutrisi. Dari makanan bukan tak cukup, cuma kadang proses penyediaan makanan tu menyebabkan kandungan nutrisi tu hilang dan aoa yang kita makan jadi tak cukup. Jadi, multivitamin ini akan topup apa-apa nutrisi yang kita tak cukup dari makanan harian.
 
 apa itu kalsium terbaik shaklee ostematrix shaklee

Ostematrix Kalsium

Ingat kan kenapa kita kene makan kalsium @ minum susu masa mengandung dan hamil? Haaa begitulah juga selepas bersalin. Kalsium amat penting untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat, bukan sahaja untuk bayi, malah untuk ibu juga. Ibu mengandung dan ibu menyusu memerlukan lebih kurang 2000 mg kalsium setiap hari. Jadi, memang kalsium amat-amat penting dan wajib diambil setiap hari. Apa jadi jika ibu mengandung dan ibu menyusu tak mengambil kalsium? Otot akan sakit, kaki pinggang dan badan akan sakit, gusi berdarah bila gosok gigi – pastu orang kata bentan. Sebenarnya itulah tanda tak cukup kalisum. Kekurangan kalsium biasanya tak di ambil endah, bila dah osteoporosis teruk, masa tu sebenarnya dah terlambat sebab tulang dah tak mampu dah nak serap kalsium.
 
energizing soy protein protein terbaik ESP jenama shaklee

Energizing Soy Protein (ESP)

Kita tak dapat buat protein dan asid amino dalam badan kita sendiri. Sebab tu kita perlukan dari pemakanan harian kita. Kenapa kita makan ikan, ayam, daging dan telur? Bukan sekadar untuk sedap ya, tapi sebab kita perlukan protein tu dari makanan-makanan tu. Tapi protein yang kita makan dari haiwan mengandungi kolestrol. Sebab tu ada alternatif lain untuk sumber protein. Iaitu dari tumbuhan. ESP ni adalah protein yang diperbuat dari soya. Non-GMO pulak tu. Ia tentunya tak ada kolestrol sebab sah-sah dari tumbuhan. Disebab kan sel badan kita ni blok utama pembinaan sel badan tu pon memang protein, maka, kalau kita cukup protein dalam nutrisi kita, pertumbuhan sel badan kita pon akan sihat. Lagi-lagi lah untuk cepat merawat luka bersalin.
 
omegaguard minyak ikan terbaik shaklee

Omegaguard Minyak Ikan

Kita semua tau minyak ikan memang kaya dengan EPA dan DHA untuk perkembangan otak kita dan juga bayi. Sebab tu kita sangat digalakkan makan ikansemasa hamil. Malah DHA dan EPA juga akan masuk ke dalam susu ibu selepas bersalin. Sebab itu lah perlu diteruskan mengambil minyak ikan selepas bersalin. Semasa bersalin dan menyusukan, EPA dan DHA penting untuk bayi supaya menghasilkan anak yang pintar dan cerdas otaknya. Boleh dikatakan DHA dan EPA merupakan makanan untuk otak. Malah, omega 3 supplement bersifat anti radang atau anti bengkak. Jadi ia membantu mengurangkan risiko rahim bengkak dan luka bengkak.
.

Harga Set Bersalin Shaklee 

Untuk senarai harga Set Bersalin Shaklee, boleh klik ke page ini
>> Harga Set Bersalin Shaklee Basic
 
Anda juga boleh beli set loose item sekiranya mahu membeli sebotol sebotol tanpa set. Hanya perlu ke
>> Katalog Produk Shaklee

2 thoughts on “Fungsi Vitamin Dalam Set Bersalin Shaklee Yang Best!”

  1. Pingback: Harga Set Bersalin Shaklee Premium Yang Berpatutan! ~

  2. Pingback: Harga Set Bersalin Shaklee Basic Yang Berpatutan! ~

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge