Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee | Set Bersalin Caesarean Shaklee

Set Bersalin Ceaser Shaklee, Harga Set Bersalin Caesarean Shaklee

Ini lah Set Bersalin Ceaser Shaklee, Ia juga dipanggil Set Bersalin Premium

Ramai ibu yang bersalin ceaser lambat baik luka bersalin nya. Ada banyak sebab sebenarnya kenapa luka pembedahan ceaser lambat baik. Itu saya akan ulas di entry lain.

Antara cara lain untuk cepat pulihkan luke bersalin ceaser adalah:

1) Menyusukan Bayi dengan Susu Badan Sepenuhnya 

Menyusukan bayi memang bukti utama yang mampu kecutkan rahim dengan sangat cepat. Kita akan terasa di bahagian rahim kecutan kuat atau dipanggil sebagai rengat. Ia adalah normal menandakan pengecutan aktif rahims edang berlaku. Jadinya, kalau rahim cepat kecut, maka cepatlah juga luka bersalin ceaser tu pulih seperti sedia kala dan kurus kembali (tak buncit).

Bukan senang sebenarnya untuk ibu yang ceaser untuk terus menyusukan anak sejurus sahaja selepas ibu bersalin. Lagipun luka pembedahan ceaser tu bukannya kecil. Ia besar, dan bukan setakat di bahagian kulit luar je. Ada banyak lapisan dalam tu berkaitan. Jadi, bukan senang ibu bersalin  nak bergerak. Maka, biasanya ramai ibu yang pasrah untuk memberikan bayi susu melalui botol (jangan risau, nanti bila dah selesa sikit boleh catch up balik direct feeding).

Boleh minta bantuan pakar laktasi atau nurse semasa di dalam wad untuk bantu menyusukan anak.

2) Senaman Ringan dan Buat Gerakan Ringan

Yang ni langsung tak sama dengan amalan pantang zaman dahulu kala. Zaman dahulu, ibu bersalin akan disuruh duduk sahaja dan baring jangan buat apa-apa kerja langsung. Bentan nanti. Tapi dari segi kajian saintifik, pergerakan ringan sangat membantu melancarkan peredaran darah dalam badan.

Ala bukannya suruh lompat katak. Bukan juga suruh memberus lantai. Sekadar berjalan-jalan kecik menghirup udara segar. Ia sangat membantu otot untuk relax dan peredaran darah berjalan lancar. Tapi sekiranya luka jahitan masih juga sakit selepas 6 minggu, maka sangat diwajibkan untuk follow up kembali dengan doktor.

3) Menjaga Luka Luaran Dengan Baik Penjagaan Luka Bersalin Luaran

Disebabkan ceaser ni ada banyak jahitan @ luka besar, kawasan luka jahitan itu kene sentiasa dipastikan kering dan bersih. Kalau dibiarkan basah dan lembab, sangat berisiko untuk mendapat jangkitan bakteria. Itu yang menyebabkan luka ceaser lambat sembuh. 

Antara petua famous di kalangan ibu bersalin ceaser adalah dengan mengeringkan luka bahagian jahitan itu menggunakan pengering rambut setiap kali selepas mandi dan setiap kali ada rasa berpeluh. Bagus kan? Teknologi yang bagus harus digunakan. Sekiranya doktor ada membekalkan antibiotik untuk disapu di sekitar kesan luka, jangan culas juga. Wajib buat. 

4) Makan Makanan Yang Kaya Dengan Nutrisi

Kita makan bukan sekadar untuk kenyang. Kita makan sebenarnya sebab ada nutrisi (vitamin, garam dan mineral yang diperlukan sel badan) ada dalam makanan tu. Maka, makan makanan yang seimbang amat penting untuk cepat pulihkan luka bersalin ceazer. Kalau tak selera makan, lagi lambatlah luka akan baik. Fiber @ serat amatlah penting supaya tak sembelit.

Selain dari Set Bersalin Basic yang terdiri daripada Vitalea Multivitamin, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Energizing Soy Protein, Vivix Shaklee juga sangat digalakkan untuk diambil untuk luka bersalin ceaser lebih cepat pulih.

Testimonial Pengguna Set Bersalin Ceaser Shaklee

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan VivixSet Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Set Bersalin Ceaser Shaklee Dengan Vivix

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge